KOOKT

Als kok maakt Ramon Beuk altijd de vertaalslag van eten naar beleven, samenwerken en inspireren.

Met Amstel bier lanceerde hij in 2007 het caféconcept “Loca Amstel foodcafé” en in 2011 het Pop Up restaurantconcept “Restaurant vooreenmaand.

In beide concepten stond openheid centraal. Het wegnemen van de afstand tussen restaurant en keuken. Dit zorgde ervoor dat de gasten van Beuk bijna letterlijk in zijn keuken zaten te eten.
Tijdens restaurant vooreenmaand trok hij dit concept zo ver door dat zijn gasten zelfs fysiek onderdeel mochten zijn van zijn keuken. Hij liet ervaren hoe het voelt om kok te zijn, door zijn gasten echt onderdeel te laten zijn van zijn keuken.
Door niet alleen als kok, maar vooral ook gastheer en presentator naar voren te treden, bracht hij zijn gasten dichter bij de achterliggende gedachte van wat hij deed. Naast het koken licht Ramon altijd zijn gerechten toe. Het gaat het er niet alleen om “wat” je eet, maar vooral om de achterliggende gedachte en beleving van het gerecht. Hoe het tot stand komt en welke smaakbeleving hij wil overbrengen.

Restaurant vooreenmaand draaide tot 2015.
Houdt voor nieuw concepten deze site in de gaten.