Ingrediënten
Appelfilotaart
4 stevige appels
4 el suiker
1 vanillestokje
1 stengel citroengras
1 pak filodeeg van 200 g
Kaneelroom
3 dl slagroom
1 el kaneel
3 el suiker
Perziken
1⁄2 dl gembersiroop
6 gedroogde perziken
Bereiding
Appelfilotaart
Verwarm de oven voor op 160 graden. Verdeel zes lagen filodeeg over de werkplek. Schil de appels en snijd ze in blokjes van een halve centimeter. Hak de kontjes van het citroengras in fijne snippers en meng het samen met de
suiker en de zaadjes van het vanillestokje door de appelblokjes. Verdeel de appels over het midden van het filodeeg en rol het op tot een stevige rol. Plaats het vijftien minuten in de voorverwarmde oven. Laat het vervolgens afkoelen.
Kaneelroom
Klop de slagroom samen met de suiker en de kaneel op en plaats het in de koelkast.
Perziken
Snijd de gedroogde perziken in repen en breng ze samen met de gembersiroop in een pan aan de kook. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
Serveren
Verdeel de kaneelroom in toefjes over de borden. Snijd de afgekoelde appeltaartjes in gelijke stukken en verdeel over de room. Schep de perziken op de taartjes en trek strepen siroop over de borden.