0

Winkelmand

Ingrediƫnten

1 hele kip
1/2 theelepel nootmuscaat
zout zwarte peper uit de molen
1/2 dl sojaolie
1 ui (gesnipperd)
3 tenen knoflook (fijngehakt)
250g zoutvlees (uitgekookt en in stukjes gesneden)
2 tomaten in stukjes
2 el tomatenpuree
2 grote potten bruine bonen (niet laten uitlekken)
3 dl kippenbouillon
2 dl kokosmelk
1/2 dl black soy (toko)
1/2 dl black soy (toko)
1 Madame Jeanette-peper
5 pimentkorrels
1 el suiker
2 takjes selderij (gehakt)
Surinaamse rijst met hele korrel (om te serveren)

Bereiding

Hak de kip in stukken en kruid het met peper uit de molen, zout en nootmuskaat. Verhit een 1/2 dl olie en bak de kip rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui, knoflook en het uitgekookte en in stukjes gesneden zoutvlees toe. Bak dit op hoog vuur 2 minuten mee. Voeg de tomaten en tomaten- puree toe en bak deze ook 1 minuut mee. Voeg alle overige ingrediƫnten (behalve de selderij) toe. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat het geheel met het deksel op de pan 30 minuten zachtjes sudderen. Voeg voor het serveren de gehakte selderij toe en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

BB met R

Oer-Hollandse bruine bonen met het typisch Surinaamse zoutvlees. En rijst natuurlijk. Het gerecht waarin Suriname en Nederland bij elkaar op schoot gaan zitten. Ik ken geen Surinamer die er niet van houdt. Het is eenvoudig te bereiden en smaakt fantastisch.

Uit het boek

Terug naar mijn Roti