Skip to main content

Winkelmand

Ingrediënten

500 g halfvolle yoghurt
2 sneden volkorenbrood
75 g peulen
75 g kaas
30+ belegen
2 eetl. honing
2 eetl. tuinkers
40 g gemengde noten

Bereiding

Bekleed een diepe bolzeef met een natgemaakte en uitgeknepen schone theedoek. Zet de zeef op een kom waar hij precies op past en giet de yoghurt erin. Vouw de theedoek dicht en zet er een gewicht op, zodat er druk op de yoghurt komt te staan. Zet het geheel zo minstens 4-6 uur of een nacht in de koelkast. Het vocht zal uit de yoghurt lopen met als resultaat een volle dikke yoghurt (ook hangop genoemd).

Rooster de volgende ochtend de sneden brood in een broodrooster. Verhit een pan met antiaanbaklaag tot deze begint te walmen: voeg geen vetstof toe. Doe de peulen in de pan en rooster ze al roerend tot ze mooi donker zijn. Neem de pan van het vuur. Voeg de in stukken gesneden kaas aan de peulen toe en roer alles om tot de kaas door de hitte van de peulen in de pan begint te smelten.

Meng de honing door de uitgelekte yoghurt en verdeel hem over de geroosterde sneetjes brood. Verdeel ook de peulen en de kaas erover, bestrooi met de tuinkers en de noten en serveer meteen.

Bevat per persoon

Energie: 521 kcal (totaal: 1042 kcal)
Koolhydraten: 45 g
Eiwitten: 31 g
Vetten: 23 g (vv: 8,7 g)
Vezels: 4,5 g

Quote

RV: ‘Vitamine-B-complex. Zo zou je dit gerecht ook kunnen noemen. Afkomstig uit de graanproducten (volkorenbrood) en zuivelproducten (yoghurt en kaas). De gemengde noten zorgen voor de vitamine E.’

Uit het boek

Lekker Beter