0

Winkelmand

Ingrediënten

Voor de frietjes

1 kg cassave
1 liter frituurolie

Mayonaise

1⁄2 ui fijngesneden
 (gesnipperd)
3 tenen knoflook (fijn gehakt)
2 eetl olie
2 1⁄2 eetl masala kerriepoeder
1 madame jeanette
1 theel komijnzaad
300 g mayonaise
sap van 1 limoen

Bereiding

Schil de cassave en snijd ze tot frieten.

Breng in een pan ruim water aan de kook, dompel de cassavefrieten 6 minuten onder, giet ze af en laat ze op een schone theedoek uitstomen en drogen.

Snijd voor de mayonaise ui en knoflook fijn. Fruit ze in de olie en voeg de masala, fijngehakte madame-jeanette en komijnzaad toe.

Bak alles onder voortdurend omscheppen gaar en laat het kruidige mengsel afkoelen. Voeg het toe aan de mayonaise en roer ook het limoensap erdoor. Zet de mayonaise afgedekt opzij tot het moment van serveren.

Verhit de olie tot 150 °C en dompel de frieten 5 minuten onder; laat de frieten uitlekken en afkoelen. Verhit de olie nu tot 180 °C en frituur de frieten vlak voor het serveren in de hete olie goudbruin en krokant.

Serveer de frieten met de mayonaise.