Ingrediƫnten
Vlees
800 g kalfssukade
1 ui 4 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
2 el tomatenpuree
2 dl rode wijn
1,5 l runderbouillon
Witlof
4 stronken witlof
4 plakken achterham
50 g geraspte kaas
8 aardappels
Bereiding
Vlees
Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het in een mengsel van olie en
boter mooi bruin. Voeg de in halve ringen gesneden ui, de fijngehakte knoflook, de rozemarijn en de tomatenpuree toe. Roer goed door en blus het af met de
rode wijn en de runderbouillon. Laat het geheel op halfhoog vuur drie uur rustig stoven.
Aardappelen
Schil de aardappels en snijd de kontjes eraf. Kook ze en laat ze uitstomen.
Witlof
Verhit een grillpan op halfhoog vuur. Snijd de stronken wit- lof doormidden, smeer ze in met olie en gril ze aan beide zijden. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat de witlof vijf minuten garen.
Ham
Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de achterham over een ovenplaat en plaats het geheel vijf minuten in de oven.
Serveren
Schep midden op elk bord wat saus. Zet er twee aard- appels rechtop in met daarnaast een stuk sukade. Leg twee helften gegrilde witlof op de aardappels en het vlees. Garneer met een plakje ham en de geraspte kaas.