Skip to main content

Winkelmand

Ingrediënten

300 g lamsbout
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 takken tijm
2 laurierblaadjes
2 stuks steranijs
1⁄2 theel. gemalen kaneel
1 eetl. tomatenpuree
1⁄2 theel. nootmuskaat
2 eetl. honing
300 ml rode wijn
sap van
1⁄2 citroen
200 ml runderbouillon
100 g peulen
150 g broccoli
100 ml water
100 g doperwten
2 eetl. olijfolie
1⁄2 ui, fijngesneden
4 sneden volkorenbrood

Bereiding

Snijd het lamsvlees in grove stukken. Verhit een braad- pan zonder vetstof en bak het vlees hierin aan. Bak ui en knoflook kort mee en voeg de tijm en de laurier toe samen met steranijs, kaneel, tomatenpuree, nootmuskaat en honing. Blus het geheel af met de rode wijn en laat deze tot de helft inkoken. Voeg het citroensap en de bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat het vlees in 21⁄2 uur zachtjes gaarstoven.

Maak de peulen schoon en snijd de broccoli in grove roosjes.
Breng het water in een pan aan de kook en voeg wat zout toe. Dompel de peulen, broccoli en doperwten
1 minuut onder in het kokende water. Giet ze af en dompel ze in koud water om het kookproces te stoppen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de fijngesneden ui 1 minuut. Voeg de groenten toe en verwarm alles al roerend.

Verdeel het vlees en de groenten over de borden en serveer het gerecht met geroosterd volkorenbrood erbij.