0

Winkelmand

Ingrediënten

100 g volkorenmeel
200 ml halfvolle melk
1 ei
zout
100 g muesli (zonder
toegevoegde suiker)
1 eetl. zonnebloemolie
100 g frambozen
50 g bramen
100 g (magere) yoghurt
3 eetl. honing

Bereiding

Doe het volkorenmeel in een mengkom en voeg twee derde van de melk toe. Roer alles met een garde tot een papje, voeg het ei toe en klop ook dit erdoor tot het een glad beslag is. Voeg de overige melk, wat zout en de muesli aan het beslag toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en doe er 1 eetlepel olie in.

Schep een flinke lepel beslag in de pan en beweeg de pan iets om het beslag over de bodem uit te laten lopen. Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi bruin en gaar. Bak alle pannenkoeken op deze manier.

Meng de frambozen en bramen door de yoghurt en voeg 2 eetlepels honing toe.

Verdeel de pannenkoeken over de borden. Schep de frambozen-bramenyoghurt eroverheen en besprenkel met de overgebleven honing.

Bevat per persoon

Energie: 627 kcal (totaal: 1254 kcal)
Koolhydraten: 96 g
Eiwitten: 21 g
Vetten: 15 g (vv: 3,5 g)
Vezels: 12 g

Quote

RV: ‘Een oplader voor je hersenen. Vol koolhydraten. Maar let wel, er zitten ook een hoop vezels en niet te veel calorieën in. Goed voor lange hersenbrekende praktijken.’

Uit het boek

Lekker Beter