0

Winkelmand

Ingrediënten

Marinade

1 Madame Jeanette-peper (fijngehakt)
1/2 tl nootmuskaat
4 tenen knoflook (fijngehakt)
1 dl black soy (toko)
2 el tomatenpuree
dl sojaolie
kippenbouillonblokje
sap van 1 limoen

Mango

3 sjalotten
2 mango’s
75 g rozijnen
1/2 dl rum
1/2 dl gembersiroop
20 peterselietakjes, alleen de stelen
1/2 Madame Jeanette-peper (fijngehakt)

Bereiding

Marinade

Doe de ingrediënten voor de marinade bij elkaar en pureer ze met de staafmixer.
Leg de kip op een ovenplaat en smeer hem van binnen en buiten in met de helft van de marinade.
Zet de kip in de voorverwarmde oven, op 170 graden.
Laat de kip 30 minuten in de oven staan en smeer daarna de buitenkant van de kip in met een tweede laag marinade.
Laat de kip nogmaals 30 minuten in de oven staan en smeer dan in met een derde laag marinade.
Laat de kip nog 30 minuten in de oven staan. mooi!

Mango

Snijd de sjalotten in halve ringen en de mango in grove stukken.
Verhit een pan met 3 el olie.
Fruit de sjalotten 2 minuten in de olie. Voeg de mango en rozijnen toe en bak het op hoog vuur aan.
Voeg de rum toe en zorg dat de vlam in de pan slaat. Als je met gas kookt, gaat dat bijna vanzelf.
Anders steek je het zelf, voorzichtig, even aan.
Voeg de gembersiroop en de fijngehakte peper toe.
Neem de pan van het vuur en bestrooi met grof gesneden peterselie.

Serveren

Leg de kip op een bord en bedek deze met de mango.
En serveer met vers gekookte rijst.