Ingrediënten
Aardappels
400 g nieuwe aardappels
2 takjes rozemarijn
50 g ansjovisfilets
100 g roomboter
Salade
8 perziken uit blik
2 el olijfolie
1 el suiker
1⁄2 rode peper
sap van 1 limoen
Aardappels
400 g nieuwe aardappels 2 takjes rozemarijn 50 g ansjovisfilets 100 g roomboter
ossenhaas
500 g ossenhaas
Bereiding
Salade
Snijd de perziken in plakken en hak de peper fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar.
Aardappeltjes
Kook de aardappels in de schil beetgaar. Laat ze uitstomen en snijd ze in grove stukken. Bak de stukken in een beetje olie krokant. Smelt ondertussen de boter en roer de ansjovis- filets en fijngesneden rozemarijnnaaldjes erdoor zodat een gladde saus ontstaat. Meng de ansjovisboter door de aardappeltjes.
OssenHaas
Verhit een grillpan tot deze walmt. Snijd de ossen- haas in plakken van twee centimeter dik. Meng ze met een beetje olie en breng ze op smaak met zout en peper. Gril het vlees kort aan beide zijden en laat het op een bord even rusten.
Serveren
Leg midden op een bord een paar aardappeltjes met de salade ernaast. Plaats een plak ossenhaas op het geheel en druppel wat ansjovisboter over het vlees.