Toen ik vier jaar oud was verhuisde ik met mijn ouders van Suriname naar Nederland. Vanaf mijn vijfde jaar droomde ik ervan om kok te worden. Ik wist echter niet wat het betekende om kok te zijn. Ik kende alleen het beeld van mijn moeder die voor mensen haar gerechten bereidde en op tafel zette.  Ik dacht alleen maar ‘dat wil ik later ook kunnen’.

Later, toen ik groot genoeg was, ging ik de koksopleiding volgen en werken in de horeca. Toen ik mij ging afvragen waarom ik het werken in de restaurant-keukens niet leuk vond, kreeg ik vrij snel het antwoord. Mijn moeder liet mij namelijk zien hoe zij iets creëerde, de pannen op tafel zette en mensen blij maakte. Dat waren drie onderdelen. In een restaurant-keuken deden we maar één onderdeel. Het creëren.

Ik was vastberaden dat ik wilde doen wat mijn moeder deed. Waardoor ik in alles wat ik vervolgens zou doen die drie onderdelen centraal stelde: Creëren, geven en blij maken. Na mijn koksopleiding volgde ik een leraren opleiding en marketing studies om uiteindelijk mijn eerste baan buiten de horeca te krijgen.

Via de hoofdkantoren van de Hema en Unilever, waar ik productontwikkeling deed en presentaties gaf over de voordelen van nieuw ontwikkelde producten, kwam ik in de televisiewereld terecht.

Ik mocht culinaire programma’s presenteren en dankzij programma’s als ‘Born2Cook, Terug Naar Mijn Roti en Wereld Wijnen’ werd ik een bekende Nederlander. Ik schreef in die tijd mijn eerste kookboek. Gevolgd door nog negen anderen. Ik ging ondernemen en startte een kookschool en een evenementenlocatie. Het groeide uit tot een organisatie met veertig personeelsleden en grote omzetten.

Jarenlang was het succes niet te stoppen, totdat ik een aantal naïeve fouten maakte. Die fouten kostte mij mijn bedrijven. En ik kon weer opnieuw beginnen. Ik analyseerde mijn fouten en was vastberaden weer op het punt te komen waar ik stond.

Jarenlang vroegen mensen aan mij ‘wat ben je nou eigenlijk?’ Tv-Kok, schrijver, presentator, horeca ondernemer, consultant? Ik doe het allemaal of ik heb het gedaan. Maar als ik er over nadenk ben ik gewoon wat ik ben. Chefkok, leraar en ondernemer. En vanuit die hoedanigheid heb ik hele diverse dingen mogen doen.

Vanuit mijn kennis en ervaring hielp ik de afgelopen jaren anderen bij het realiseren van hun zakelijke dromen. Ik bemoeide mij met de ontwikkeling van hun concepten en de realisatie daarvan.

Het voelt goed om anderen te helpen. Toch vroeg ik mij vaak af hoeveel ik er zelf mee geholpen was. Uiteindelijk besloot ik even van de radar te gaan. Langer dan een jaar deed ik geen radio, geen tv en geen social media. Ik wilde resetten. Mijn eigen dingen ontwikkelen en terugkomen.

Anno nu ligt de focus meer dan ooit op mezelf en onder andere deze website.
Hier laat ik mezelf weer zien. Doe ik waar ik blij van word en waar ik tegelijkertijd een grote groep mensen mee kan helpen en blij mee kan maken. Op deze site deel ik dagelijks mijn recepten en nieuwe video’s. Kun je mijn boeken bestellen en je vragen over eten en koken aan mij stellen.

Ik hoop jullie blij te maken. Want ik word er zelf namelijk heel erg gelukkig van.

Volg je me al op mijn socials?