Skip to main content

Winkelmand

Ingrediënten

2 rauwe rode bieten
150 g volkorenpasta
sap van ½ citroen
150 ml kippenbouillon
100 ml magere yoghurt
100 g spinazie
zout, peper
2 eetl. zonnebloemolie
2 takken selderij
150 g kabeljauw

Bereiding

Verhit de oven tot 180 °C.

Laat de bieten in hun geheel in de oven in 40-50 minuten gaar worden en laat ze afkoelen. Pel of schil de bieten en snijd ze in parten.

Schakel de oventemperatuur terug naar 140 °C.

Breng een pan met ruim water aan de kook en laat hierin de volkorenpasta in 8 minuten beetgaar koken, giet de pasta af en spoel hem koud.

Meng het citroensap met de kippenbouillon en de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel door de spinazie en voeg ook de gesneden bieten en pasta toe. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de zonnebloemolie met de fijngesneden selderij in een staafmixerbakje en pureer het met de staafmixer fijn. Kruid de kabeljauw met zout en peper, leg hem in een ovenschaal en giet de selderijolie erover. Zet de kabeljauw 25 minuten in de warme oven.

Verdeel de pasta, spinazie en biet over de borden en leg de vis op de pasta.

Bevat per persoon

Energie: 532 kcal (totaal: 1064 kcal)
Koolhydraten: 60 g
Eiwitten: 28 g
Vetten: 18 g (vv: 2,7 g)
Vezels: 9 g

Quote

RV: ‘Dit gerecht is meer dan een saaie volkorenpasta. Ik moest van de dokter volkoren producten gebruiken, omdat die lichaam en geest een lang verzadigd gevoel kunnen geven. Ik stond niet meteen te juichen. Volkoren biedt qua smaak niet veel. Dus stelde ik voor er een lekker visje bij te doen. Van alle magere producten werd ik ook niet blij, maar toen ik er uiteindelijk bieten en spinazie aan toegevoegd had, ging de smaak erop vooruit en vond ik het zelfs lekker worden. Rutger weer tevreden – en des te meer, omdat de bieten ook de nodige koolhydraten leveren.’

Uit het boek

Lekker Beter