Skip to main content

Winkelmand

Ingrediënten

Pom

1 pak geraspte pomtajer
1 kg kippendijen
2 el piccalilly
1⁄4 tl nootmuskaat poeder
1 grote ui
400 g zoutvlees
1 suiker
1 dl jus d’orange 1
2 kippenbouillonblokje
2 el tomatenpuree

Bonen

500 g bruine bonen
1 uitje
1⁄2 tl vijfkruidenpoeder
2 teentjes knoflook
3 el olie
1 el tomatenpuree
1 madam jeanette peper
2 el suiker
1 kippenbouillonblokje
250 g rijst

Bereiding

Voorbereiding

Snijd het zoutvlees in lange repen, kook het in ruim water tien minuten uit en spoel het vervolgens koud af. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.

Pom

Bak de kip in een deciliter olie op halfhoog vuur in ongeveer twintig minuten tot het vlees bruin en krokant is. Voeg de ui, het zoutvlees, de nootmuskaat, een beetje peper uit de molen en de helft van het zoutvlees toe. Bak het geheel nog vijf minuten door. Voeg daarna de piccalilly, de suiker, de jus d’orange, het bouillon- blokje en de tomatenpuree samen met twee deciliter water toe. Kook het geheel tot een saus. Voeg de pomtajer toe en meng het geheel goed door elkaar. Verdeel het over een lage ovenschaal en plaats deze een uur in de oven op 200 graden. Laat de pom af- koelen.

Zoutvlees

Verwarm de frituur op 180 graden. Dep het overige zoutvlees goed droog en frituur het krokant.

Bruine bonen

Snijd de ui in halve ringen en fruit deze aan in drie eetlepels olie. Voeg de fijngehakte knoflook, de tomatenpuree, de bruine bonen, het verkruimelde bouillonblokje, een deciliter water en de hele madam jeanette peper toe en laat het geheel op laag vuur twintig minuten pruttelen. Voeg de suiker toe en breng het op smaak met zout en peper.

Serveren

Maak met behulp van een ring een mooi rondje rijst midden op elk diep bord. Schep er wat pom op en verwijder voor- zichtig de ring. Verdeel de bonen rondom de rijst en garneer met zoutvlees.