0

Winkelmand

Ingrediënten

1 blik bruine bonen

Dressing

sap van 2 limoenen
1⁄2 dl sojaolie
1 el suiker
1 el Japanse sojasaus
2 tenen knoflook (geperst)
1⁄2 Madame Jeanette-peper (fijngehakt)
1⁄2 ui (heel fijn gesnipperd)

Zacht gegaarde kip

400 g kipfilet
1⁄4 tl gemalen nootmuskaat
100 g boter

Garnituur

100 g zoutvlees (uitgekookt) olie om te frituren
1 el grof gesneden bieslook frisee-sla (het witte hart)

Bereiding

Dressing

Meng alle ingrediënten voor de dressing met een garde door elkaar. Voeg de uitgelekte bruine bonen toe aan de dressing en laat het staan.

Zacht gegaarde kip

Laat de boter in de pan op laag vuur langzaam smelten. Kruid de kip met nootmuskaat, zout en peper uit de molen en leg de kip in de boter in de pan. Schep wat boter over de kip en neem de pan van het vuur. Dek de pan af met aluminiumfolie en plaats hem direct in de voorverwarmde oven, op 70 graden. Laat de kip gaar worden in 40 minuten.

Garnituur

Pluk het zoutvlees en frituur het in ruim olie krokant.

Serveren

Verdeel de sla over de borden, strooi de bonen en dressing over de sla. Snijd het vlees in plakken en leg het op de salade. Garneer met het zoutvlees en de bieslook.

Uit het boek

Terug naar mijn Roti