0

Winkelmand

Ingrediënten

Thaise salade

1/2 groene kool
1 mango
1 papaja
4 blaadjes djeroek poeroet
1 el gehakte koriander
sap van 2 limoenen
3 el sushi-azijn
1/2 dl gembersiroop

Suri-Thai ribs

2 kg spareribs
1,5 l runderbouillon
6 pimentkorrels
3 blaadjes laurier

Marinade

2 dl black soy (toko)
75 g tomatenpuree
sap van 1/2 limoenen
1 el suiker
2 el birambie tjatnie

Thaise rijst

300 g pandanrijst
1 dl gembersiroop
1/2 dl sushi-azijn
1 dl kokosmelk

Bereiding

Salade

Snijd de kool in dunne slierten. Schil de mango en papaja en snijd ze in dunne repen. Snijd de blaadjes djeroek in flinterdunne reepjes en meng de koriander met de overige ingrediënten door de salade.

Ribs

Gaar de ribs 2,5 uur in een pan met de bouillon, pimentkorrels en laurier.
Haal de ribs uit de pan en laat ze afkoelen.

Marinade

Meng de ingrediënten voor de marinade en pureer met de staafmixer.

Rijst

Breng de rijst met 2,5 dl water en een mespuntje zout aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst 20 minuten zachtjes garen. Voeg de overige ingrediënten aan de nog warme rijst toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de rijst over plasticfolie en rol het stevig op tot een rol. Laat de rollen in de koelkast afkoelen en opstijven.

Serveren

Gril het vlees op de barbecue, of in de hete oven, voorverwarmd op 220 graden. Smeer het vlees vervolgens in met de marinade. Serveer de spareribs met de salade en een plak gesneden rijstrol.