Ingrediënten
Tonijn
300 g verse tonijnfilet
Asperges
12 groene asperges
Sojadressing
1/2 dl sojasaus
1/2 dl sushiazijn
2 teentjes knoflook
1/2 klein uitje
1/2 dl sojaolie
40 g gemengde sla
Bereiding
Tonijn
Verhit de grillpan tot deze begint te walmen en houdt het vuur half hoog.
Snijd de tonijn in vier gelijke stukken. Smeer de vis in met olie en gril vervolgens de stukken aan één kant 2 minuten in de hete grillpan. Haal de vis uit de pan en leg apart en bestrooi met zout.
Asperges
Smeer de asperges in met olie en gril ze aan alle kanten in de grillpan totdat er een mooi donker streepje zichtbaar is.
Sojadressing
Hak de knoflook en de ui fijn en doe het samen met de olie in een klein pannetje,
Breng aan de kook, draai het vuur laag en warm nog 1 minuut na.
Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen. Voeg de soja- saus en de sushi azijn toe en meng tot een dressing.
Serveren
Verdeel de sla over de borden.
Garneer met de gegrilde asperges en de tonijn en bedruip met de dressing.
Uit het boek
Thuis Uit Eten