0

Winkelmand

Ingrediënten

Tonijn

300 g verse tonijnfilet

Asperges

12 groene asperges

Sojadressing

1/2 dl sojasaus
1/2 dl sushiazijn
2 teentjes knoflook
1/2 klein uitje
1/2 dl sojaolie
40 g gemengde sla

Bereiding

Tonijn

Verhit de grillpan tot deze begint te walmen en houdt het vuur half hoog.
Snijd de tonijn in vier gelijke stukken. Smeer de vis in met olie en gril vervolgens de stukken aan één kant 2 minuten in de hete grillpan. Haal de vis uit de pan en leg apart en bestrooi met zout.

Asperges

Smeer de asperges in met olie en gril ze aan alle kanten in de grillpan totdat er een mooi donker streepje zichtbaar is.

Sojadressing

Hak de knoflook en de ui fijn en doe het samen met de olie in een klein pannetje,
Breng aan de kook, draai het vuur laag en warm nog 1 minuut na.
Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen. Voeg de soja- saus en de sushi azijn toe en meng tot een dressing.

Serveren

Verdeel de sla over de borden.
Garneer met de gegrilde asperges en de tonijn en bedruip met de dressing.

Uit het boek

Thuis Uit Eten