0

Winkelmand

Ingrediƫnten

600 g kabeljauwfilet met huid
4 handperen
1 el tomatenpuree
1 el rietsuiker
1 sjalotje
1,5 dl olijfolie
1 el vissaus
1 el sojasaus
2 bosuitjes
10 takjes koriander

Bereiding

Peer

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in partjes.
Verwarm al roerend een pan met de tomatenpuree, de suiker, de vissaus, de sojasaus, het gesnip- perde sjalotje en een eetlepel olijfolie. Voeg de rest van de olie toe zodra het geheel begint te bakken.
Voeg de peren toe, draai het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat tien minuten rustig garen

Vis

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Breng de vis op smaak met zout en bak in een beetje olie kort op de huid aan. Draai de vis om en leg op een ovenplaat.
Plaats deze zes minuten in de oven. Snijd de bosuitjes in reepjes. Koriander in ijskoud water.

Serveren

Schep wat peertjes midden op een bord. Plaats er een stukje vis op. Maak van de takjes koriander en reepjes bosui een bolletje en plaats op de vis. Druppel wat tomatenolie over het geheel.